Jak hodnotíte poslední domácí zápas úspěšné sezóny ?

Admira byla hodně kvalitní soupeř. Na obě strany se hrál dobrý fotbal. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. V první půli jsme měli tři šance, soupeř jednu.Ve druhém poločase sice soupeř měl dvě šance na gól, my jsme ale byli produktivní Petrem Jandou, když dal na 1:0. Bylo to nadprůměrné divizní utkání, ve kterém soupeř ukázal, že patřil mezi špičku. My si vítězství moc ceníme, i když už nám o nic nešlo. Jsem rád, že kluci k tomu přistoupili na sto procent, odmakali to, a i kdyby byl výsledek obráceně, tak stejně dělali v zápase vše naplno.

Vyhráli jste divizi, co bude dál ?

To momentálně nevím, protože se jedná o náhradním hřišti. Já mám na ČFL svůj názor. To je moc složitá soutěž a pro Čížovou to v dané fázi není. Ale není to otázka pro trenéra. Je zázrak, že Čížová je tam, kde je. Přišel jsem sem před rokem a tři čtvrtě a po sedmi zápasech měli tři body, tohle je zázrak a víc se o tom nebudu bavit. Mužstvo si sedlo a hráči dělají trenéra. Jsem strašně rád, že jsem divizi vyhráli s takovým náskokem a předstihem. Pamatuji si, že když jsem trénoval v Písku, postoupili jsme z divize do ČFL ze čtvrtého místa. Písek ani divizi nevyhrál a Čížová to dokázala. Ti hráči, kteří odešli z Písku, ukázali, že nějakou kvalitu mají. Já si ale nemyslím, že máme kvalitu na ČFL. Musíte se zeptat předsedy, starosty, to není otázka pro mě.

V čem vidíte v Čížové největší problém ?

Tady nikdo nic nedělal s hřištěm dvacet let. Když jsem trénoval v Písku, slíbil jsem, že tady budu hrát a pomůžu zachránit krajský přebor. To jsem udělal, sezónu a půl jsem tady hrál, ale od té doby je hřiště stále stejné. V okresním přeboru jsou lepší hřiště než tady.

Zdroj: Týdeník Písecké postřehy 24/2017, strana 24, Foto: Jan Škrle

Napsat komentář