Čížová – TJ Sokol Čížová pořádal v sobotu 3. srpna 3. ročník fotbalového Memoriálu Vladimíra Vávry a Pavla Dudy. Kromě domácího A týmu a čížovských legend přijaly pozvání týmy Záhoří a Čimelic. Siko se stejně jako domácí připravuje na nový ročník 1. B třídy.

V prvním zápase porazil Sokol Čížová mužstvo Záhoří 2:0 brankami Formana a Kováře.
Ve druhém zápase Sokol Čížová Legends nestačil na ambiciózní tým Čimelic s novým trenérem Jiřím Pokorným. Siko vyhrálo 6:1, když se dvakrát trefili Jelínek, Hák a Štrouchal. Čestný úspěch Legend zaznamenal Gabčo.
V utkání o třetí místo omlazené mužstvo Záhoří porazilo Legendy 2:1. Čestný gól Legend znovu vstřelil Gabčo. Za Záhoří skórovali Kratina, O. Volf.
O prvenství se podle předpokladů utkalo domácí áčko s čimelickým Sikem. Hosté šli brzy do vedení Veselým, ale domácí ještě do přestávky po pěkné Markvartově akci a střele zblízka vyrovnali Kovářem na 1:1. Ve druhé půli už nikdo neskóroval, o vítězi tedy rozhodovaly pokutového kopy, v kterých byl lepší celek Čížové v čele s gólmanem Alešem Grossmannem. Ten dva čimelické kanonýry vychytal a pak sám přesnou trefou rozhodl o vítězi letošního Memoriálu.
Stínem finálového duelu bylo v posledních minutách zranění v oblasti hlavy čimelického Václava Vařenky, který si nestihl převzít ocenění pro nejlepšího hráče turnaje, protože v té době už pobýval v písecké nemocnici.

Konečné pořadí:
1. Sokol Čížová
2. Siko Čimelice
3. Záhoří
4. Sokol Čížová Legendy

Individuální ocenění
Nejlepší brankář: Roman Jelínek (Legendy)
Osobnost turnaje: Josef Gabčo (Legendy)
Nejlepší hráč: Václav Vařenka (Čimelice)

Cenu Fair play dodatečně obdržel hráč Záhoří Josef Plachý, který upozornil rozhodčího, že míč prošel sítí a přiznal tak obdrženou branku.
Celá akce měla moto Kopeme za Natálku. Pořadatelům se podařilo vybrat na léčebný lázeňský pobyt fanynky Sokola Čížová Natálky Říhové 15 tisíc korun.

Zdroj: Písecké postřehy

Foto: Václav Kozma

Napsat komentář